De ce a afirma "Lasă-l pe Isus să se nască în inima ta" este fundamental greșit? O analiza a mesajului de Crăciun

Am așteptat puțin să treacă spiritul plăcut al sărbătorilor de iarnă pentru a nu fi ca o găleată cu apa rece turnată în capul înfierbântat al multora. 

Mă bucur enorm că un număr impresionant de artiști creștini au compus cântări ce au în centrul lor, nașterea lui Dumnezeu în iesle. 

Nu putem cânta la infinit aceleași cântări vechi...Domnul mereu a pus "în gură o cântare nouă" și versuri noi, ritmuri noi, artiști noi, formații noi... slava Cerului pentru lucrătorii ce îi ridică în seceriș! 

Însă, compunând versuri, ce ulterior vor fi cântate în Biserica, necesită responsabilitatea de-a fi în acord cu Sfintele Scripturi...mai ales când vine vorba de inima credinței creștine, Isus Hristos Dumnezeul Întrupat! 

Deci, iubiți creștini și compozitori creștini, nu mai afirmați prin cântările voastre ceva absurd, ne-teologic că Isus Domnul vrea să se nască în inima noastră, în ieslea inimii noastre, grajdul sufletului etc etc 

Nașterea lui Dumnezeu în lume a fost un eveniment istoric real. Dumnezeu s-a intersectat cu istoria umanității tăind în două destinele umane. Cel fără de început s-a fecundat în pântecul unei fecioare din Palestina antică, într-o regiune anume, într-un timp anume, cu un scop anume...identificând acest eveniment istoric el devine mai real, mai autentic prin comemorare. 

Dumnezeu a devenit parte din universul material, părtaș la timp și spațiu...iar acest eveniment este real, nu figurativ sau in sens spiritual. 


Prin faptul că transmiteți un mesaj în sens spiritual, figurativ, diminuați, scădeți, importanța acestui eveniment cosmic! Cum să se nască în inima ta Creatorul?

Când Scriptura, spune ca noi suntem născuți din El? Voi nu realizați că ne transmiteți un mesaj distorsionat? În loc ca eu să mă nasc din El, El sa se nască din mine? Dumnezeu devine copilul meu? 


Înțeleg mesajul, nu am o gândire de lemn...înțeleg că încercați să creați o paralelă între ce-a fost atunci cu ceea ce trebuie să fie astăzi însă, acest subiect nu poate fi alterat! E prea multă încărcătură teologică în el, ca să putem sta indiferenți! 

Deci, Creatorul Universului nu se poate naște în inima unui om! Eventual noi în "inima Lui" dar invers e absurd, oribil... Creatorul a devenit om, a trăit 33 de ani, a murit la propriu, a înviat la propriu și s-a Înălțat la Cer...La propriu! Nu este nimic figurativ...e totul real, material chiar! 

Predicati prin cântările voastre un Isus Rege, Suveran, ce trebuie acceptat ca Rege în viata noastră...nu ca prunc! El șade în Glorie la dreapta lui Dumnezeu și așteaptă ca întreg Universul sa fie făcut așternut al picioarelor Lui! 


Acesta este Isus ce-l predicăm și cântăm noi creștinii...vă rog fierbinte, compuneți-L în cele mai frumoase cuvinte și versuri! Însă nu diminuați deloc natura Lui Divină. Absolut deloc!

Comentarii

Postări populare