Va trece Biserica prin Necazul cel Mare?

Iată una din temele care au înfierbântat internetul zilele acestea. Conferințe creștine, ore de dezbateri, sesiuni peste sesiuni, toate în încercarea de-a demonstra un adevăr biblic important: biserică NU va trece prin Necazul cel Mare. 

Mai mult, un renumit teolog penticostal român, a avut curajul ( teologic ), să afirme "argumentele pauline" care susțin teoria, conform căreia Biserică Nu va trece prin Necazul apocaliptic.  

Acum, eu personal am ascultat această mega-conferință (aici) cu sufletul la gură ( deși până la urmă mi-a rămas doar gura, fără de suflet ), în speranța unei abordări tehnice de înalt nivel, a unei teme care pentru mine a suscitat interes: unde susține măi frate, teologia paulină, răpirea bisericii înainte de Necazul cel Mare?! Eram curios ...și cred că încă mai sunt!

În fine, după câteva citate biblice luate de peste tot, mai puțin "pauline", teologul penticostal român, ca să argumenteze răpirea Bisericii înainte de Necaz, apelează la un argument "super-paulin": care mire înainte de nuntă își lasă mireasa să fie bătută, arsă etc și mai apoi face nuntă..?" 

( ...sic! Nivelul teologic din bisericile noastre este atât de mediocru încât atunci când frățiorii noștri ridică la fileu teme precum "pre-tribulaționism, mid-tribulaționism";  "escatologie" sau "teologia paulină" ...deja îmi imaginez ce "fantezii" teologice au loc în mintea lor tribulaționistă, fără pre- ) 

Apelul lui este la o situație ipotetică in care un tânăr credincios nu poate, dacă își iubește viitoarea soție, să o lase în necaz, înainte de nunta lor. Niciunul! Nu?! Ei, exact așa este și cu Biserica: ea Mireasă, nu poate fi bătută bine înainte de Nuntă așa că Mirele o va răpi și o va face să evite Marele Necaz! ( Un argument foarte teologic, dealtfel !) 

Astfel, acest argument este SINGURUL despre care eu personal l-aș încadra în rândul argumentelor pentru că restul sunt pasaje complet decontextualizate sau speculative. Mirele iubitor își ia Mireasa înainte de Necaz! 

Mai să fie! Oare?! 

Există pasaje "pauline" care sa confirme așa ceva? Spune Biblia negru' pe alb, că Mireasa va fi luată înainte de Necaz? 

Nu prea...dacă scormonești prin textele pauline, nu prea greșești așa ceva. Din contră, pot să vă asigur că întreg "pre-tribulaționismul" care e foarte la modă acum ( cel puțin pe internet ), se bazează în întregime pe pasaje luate din profețiile vechi-testamentale sau din misterioasa carte a Apocalipsei. Pasaje scoase din context, a căror mister apocaliptic este greu de pătruns. 

Conferința în sine, aduce foarte puține pasaje pauline reale care să susțină clar acest subiect. Se amintește vag despre misteriosul obiect care stă în calea lui anticrist, pe care ei îl indentifica cu Biserica care va fi răpită ( vechiul argument, deja expirat ) dar în rest mai nimic....

Deci, argumentul conform căruia Biserica va fi răpită înainte de Necaz este bazat pe o întrebare emoțională : care din voi ați accepta ca mireasa voastră ....?! Atât! 

Nu voi deschide alt subiect, deja l-am abordat în mici detalii, însă vreau doar să subliniez un aspect care domnului doctor teolog îi scapă. 

Și anume, că Biblia ne prezintă o cu totul altă realitate. Mireasa lui Hristos a fost bătută și arsă, a fost prigonită și omorâtă secole la rând. 

Și nu amintesc de perioada romană și atât, ci și despre faptul că acum, în 2023 ( mai puțin 2024) peste 260 milioane (sic!) de creștini trăiesc sub amenințarea cu moartea peste tot în lume. 

În Corea de Nord dacă un frate creștin se convertește, întreaga lui familie este închisă și torturată cu torturi inimaginabile ( mâncați de vii de șobolani etc ) 

În Nigeria biserici întregi sunt arse cu tot cu credincioși în interior iar persecuția a făcut mii de victime în ultimii ani. 

Ba da, domnule teolog "pre-tribulaționist",  Biserica trece și va trece mereu prin persecuție și Necaz. 

Iar dacă ea nu va trece, cum explici martirajul a mii de credincioși anual? Pe ei de ce Mirele îi lasă să fie bătuți și omorâți atât de brutal? 

Nu sunt ei Biserica?! 

Ba da! 

Însă teoria răpirii Bisericii înainte de Necaz este mai degrabă o teorie a confortului americanizat, cu iz de Occident materialist , comod, bogat, unde confortul și siguranța sunt atât de bine cimentate încât nici Biblia nu ne mai convinge de adevărul că Biserica suferă și va suferi! 


Revin....

Comentarii

Postări populare