De ce creștinismul autentic nu poate fi deacord cu Charlottesville?


În cartea Fabrica morții, cei doi autori, supraviețuitori ai lagărelor de concentrare de la Auschwitz si Birkenau, povesteau cum la un moment dat, nemtii au creat o groapă unde aruncau copiii nou născuți al evreicelor din lagăr ...noaptea de multe ori, auzeau încă gemetele si plânsetele multor copii ce încă nu murisera asfixiați sub maldăre de cadavre si gunoi...erau încă vii, aruncati într-o groapă, lăsați să moară... acesta este rodul rasismului arian, nazist...acesta este rasismul! 


Poate că fiecare dintre noi am asistat zilele acestea la teatrul de stradă din orășelul american Charlottesville, din statul Virginia. Rasismul american, Ku Klus Klan modern si neonazismul, își unesc forțele într-o unire a rasei albe, superioară celorlalte...in special negrilor! Tipic american... 

Rasismul e antibiblic, e eretic, e toxic, e mândria însăși întrupată în firea umană disprețuind aproapele pentru culoarea pielii, naționalitate, religie sau sex...teologic vorbind, e satanic! 

Nu există decât o singură rasă umană, din moment ce creaționismul susține o mamă si un tată comun...pe parcurs rasa s-a schimbat, adaptându-se la mediul si condițiile de viață, însă cel cu pielea neagră e frate cu celălalt cu pielea roșie. 

Isus, nu a avut pielea albă ca neonaziștii și susținătorii supremației albilor...chiar dacă în imaginea, icoana Hollywoodiana, Isus e alb cu ochii albaștri, în realitate nu era european, arian sau american...era evreu! 

Întreaga cultură europeană/americană are la origine gândirea iudeo-creștină...supremația de care vorbesc rasiștii e o iluzie, cultura modernă are la temelie gândirea unui popor nomad...ș vă asigur, nu era arian! Era sfânt, prin alegere...moștenind Revelația! 

Dar cel mai important e argumentul apostolului care transpune la cultura lui, valabilă și pentru noi, ideea întrupării lui Hristos...prin credința în El ca Mesia, fiecare om se îmbracă cu Isus, indentificându'se cu El. 
El s-a indentifiat cu noi, prin întrupare, moarte și înviere...noi, toți oamenii reprezentați de Unul singur, ne identificăm cu El prin viața Lui. Astfel, cu un asemenea raționament teologic, Pavel afirmă: " Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sînteţi una în Hristos Isus." Gal. 3:28 

"Toți suntem una"...Dumnezeu se identifică cu rasă umană, în totalitatea și diversitatea ei, reprezentând fiecare națiune, cultura, culoare de piele, sau chiar sex...fie bărbat sau femeie, țigan sau român, negru sau alb, El și-a asumat natura umană fiind una cu noi...noi devenim una cu El, prin credința în El! 

Rasismul e mai degrabă ceea ce Isus spunea despre lupul ce vrea sa intre în turmă "le răpește și le împraștie " ...asta face lupul rasismului american, si nu numai...dezbină societate de dragul unei satisfacții demonice! Lupul aruncă 6 milioane de evrei in camerele de gazare, 50 milioane de victime în urma unui război mondial...toate pentru că lupul german, a crezut că e arian si restul lumii suntem...nimic! 

Teatrul de la Charlottesville e unul de sorginte demonic...nu e din turma lui Isus, acolo unde noi credem sincer, că umanitatea este Una prin Dumnezeu ce-a devenit Om...iar noi toti, suntem frati!

Comentarii

Postări populare