Porcilescu Eugen, Scrisoare deschisă către ziarul Adevărul

Dragă  dle Gorgonaru și întreaga echipă Adevărul, lăsați-mă să-mi exprim sincer indignarea față de subiectivismul cu care ați tratat Coaliția pentru Familie.

În primul rând, ca zilnic cititor al ziarului Adevărul, de vreo 13 ani, sunt indignat de limbajul de cartier folosit în introducerea articolului dumneavoastră...in loc să vă cereți scuze pentru limbajul plebeic, ar fi fost mai ușor să corectați!

Ați întrebat unde este Coaliția pentru Familie în cazul copiilor abuzați sexual de părinții lor. Nimic mai subiectiv!
Coaliția pentru Familie ar fi, și va fi, în cazul in care astfel de abuzuri ar fi legalizate și protejate prin Constituție...cum se încearcă acum in cazul căsătoriilor homosexuale. Dacă mâine am vedea legalizată pedofilia, abuzul sexual în familie  etc ... am fi cu toții în stradă să protestăm.

Coaliția pentru Familie "moare de grija LGBT" pentru că homosexualitatea este în pragul recunoașterii oficiale ca fiind normală, când în realitate este anormală.
Dacă cineva are orientări homosexuale, e una...însă să ai pretenția că prin aceasta tu poți întemeia o familie normală, recunoscută oficial, să înfiezi un copil, și să te comporți ca și cum ar fi normal, e altceva! E anormal.
Pentru această anormalitate, Coaliția pentru Familie protestează! Pentru noi, homosexualitatea sau abuzul sexual, sunt anormale...momentan doar una se vrea legalizată.

Ați aruncat cu pietre într-o organizație susținută de milioane de români, pentru păcatele personale a unor părinți cu probleme psihice grave.
Cât timp aceste lucruri se fac în ascuns, și cu greu mai prinde legea câte unul, cum ar putea Coaliția să rezolve astfel de probleme? Un protest în stradă ar fi absurd. Un om cu probleme psihice, trebuie tratat de oameni specializați, închis în cămașă de forță, băgat la pușcărie...dar nicidecum nu s-ar rezolva prin protest în stradă sau prin înăsprire de legi.

Lăsați de înțeles ceva extrem de subiectiv, anume că, astfel de abuzuri amintite de d-voastră, au loc în familiile tradiționale tocmai pentru că sunt tradiționale, și pentru ca sunt tradiționale, bărbatul își permite să facă orice, chiar și abuzuri sexuale.

Nu dle Gorgonaru, problema nu e familia tradițională cea care naște astfel de anomalii...astfel de anomalii nu se nasc datorită familiei în sine, ci sunt probleme personale grave.
Un astfel de om bolnav, ar fi la fel de bolnav și dacă ar avea o căsătorie normală sau homosexuală. El nu ar abuza sexual un copil pentru că conceptul de familie îi permite așa ceva, ci ar abuza oricum, pentru că problema este profund personal-morală.

Ați căutat cuvintele cheie "iubire și fericire" în articolele Coaliției și nu le-ați găsit. Da dle Gorgonaru, astfel de cuvinte nu se caută acolo...ele se caută în familii, se caută în fapte, în trăire, în dăruire. Nu are sens să scrii constituții si referendum despre iubire si fericire...ele sunt ADN-ul familiei creștine normale, nu e nevoie de lege pentru ele. Ele sunt, și ar trebui să fie, de la sine și prin sine! Un protest sau o lege ar garanta fericirea unei familii???
E absurd ceea ce punctați d-voastră...subiectivism deranjant! Dar înțeleg unde "bateți șaua"...în familiile moderne, libere de tiparele tradiționale, există fericire și iubire, pe când în cele tradiționale numai abuz și violență. Hâmm... cam asta intenționați, nu?
Un bărbat violent sau cu porniri sexuale orientate malefic spre copiii săi, ar fi la fel de malefic și dacă ar avea partener sau parteneră! Problema nu este familia tradițională, ci individul...

Coaliția a accentuat doar, mai mult ideea de procreare a familie, pentru a scoate în evidență anormalitatea unei căsătorii gay...anume, că ea nu poate garanta procrearea! Deci, de la sine se înțelege că e anormală. Odată garantată procrearea unei familii, poți vorbi de o societate solidă. Sunt multe alte aspecte ce nu le găsiți în "50 de propuneri de măsuri pentru politici privind familia", nu doar iubirea și fericirea, însă au fost omise pentru a accentua ceea ce era necesar in aceste propuneri!

Ați catalogat Coaliția ca fiind precum "liderii comuniști cu Comitetul" lor...sincer, catalogarea d-voastră parcă duce mult mai mult cu felul cum soluționau bolșevicii o problemă de "element corupt": influență politică, îndoctrinare..."

Cum ar putea fi politic scopul Coaliției, când ea s-a format "pentru familie"? Cum ar putea fi politic când ea luptă pentru normalitate? Când ea pune pe primul loc, celula vie a societății umane, familia? 

În mod categoric, ca bun creștin, nu voi putea fi deacord cu discriminarea homosexualilor. Sa aruncăm cu roșii în ei, să punem pancarde cu mesaje jignitoare la adresa lor, insulte, injurii ... orice ființă umană, merita să fie respectată, indiferent de orientarea ei sexuală, deci nu putem face asa ceva!
Însă, a fi deacord cu legalizarea căsătoriilor gay, nu poate fi numită discriminare...o societate pentru a funcționa bine are nevoie și de principii morale bine definite. E amorală, căsătoria homosexuală! 

Încă o dată, imi exprim indignarea față de subiectivismul cu care ziarul Adevărul a tratat acest subiect. Din respect pentru milioanele de români ce susțin Coaliția pentru Familie, va rog, fiți obiectivi! 




Comentarii

Postări populare