Este vaccinul, calul troian pentru multe biserici de astăzi?

Problema vaccinului pentru creștini a devenit calul troian al diavolului în multe biserici.

Pentru cei ne-vaccinați, novax, a devenit trofeul victoriei împotriva lui anticrist. S-au deschis ușile larg și au primit acest trofeu al victoriei...și apoi am închis porțile! 

Însă trofeul în sine a adus haosul între credincioși precum în vechea cetate troiană. 
Creștini care se războiesc cu alți creștini pe motivul vaccinării. Păstori care sunt huiduiți pe rețele de socializare pentru că au încurajat vaccinul. Frați opriți de la părtășie pentru că au primit vaccinul. 

Și uite așa, dincolo de zidurile Bisericii, un diavol bătrân își freacă mâinile lui spurcate în semn de satisfacție..."au primit trofeul, au crezut că sunt victorioși." 

Pandemia și toată povestea vaccinului ne-a distras atenția de la adevăratele probleme ale societății. Ne focalizăm toată energia pe controverse inutile și ne rănim între noi, folosind armele, unii împotriva altora. Strategia era tocmai aceasta, o confuzie totală între creștini încât să scoată sabia și să se lovească între ei, crezând că inamicul e tocmai fratele lui. 

Nu ne mai gândim la starea financiară a unuia; nu mai sesizăm absența de luni de zile a ăluilalt; de familia în prag de divorț a celuilalt; de cel doborât de vicii și plăceri sau de orașul care piere în păcat. 

Nu! 

Tot ce contează acum e vaccinul! Exact, pentru că sub forma aceasta, suntem distrași de la adevăratele probleme. O strategie demonică bine ticluită în fundul iadului! 

În cartea "Sfaturile unui diavol bătrân" C.S. Lewis puncta un adevăr foarte actual vremii tulburi prim care trec creștinii astăzi. Diavolul bătrân îi scrie celui mai tânăr ce strategii să aplice pentru a-l determina pe creștin să se abată din calea lui și astfel să-l prindă în cursă. Ce credeți? 

Ceva foarte actual, ceva care să-i dea impresia creștinului că se ocupă de ceva religios, ceva important, ceva ce include credința creștină dar care să fie doar o distragere, o capcană. 

Făcând așa, creștinul va vedea în acestea ceva mai important decât adevăratele lucruri importante. 

Același diavol bătrân a ticluit un alt lucru "important" și reușește să ne fure atenția de la rugăciune, studiu biblic, părtașie în familie, părtașie frățească etc .

În timp ce noi sărbătorim victoria impotriva anticristului, ridicând în sus trofeul, un cal de lemn, demonii dănțuiesc adevărata victorie: o Biserica dezbinată ca o familie în prag de divorț! 
Își cântă și își joacă în horă necurată, un cântec al cărui vers vorbește despre frica unor creștini care au crezut că dacă se vor vaccina vor fi schimbați genetic în demoni, când în realitate, ura dintre creștini pentru un vaccin, ură cainică, îi transfigurează pe aceștia exact în ceea ce lor le este frică mai mult...chipuri demonice pline de ură!  

--------------
"E suficient ca demonstrațiile, pamfletele, planurile de bătaie, mișcările, cauzele și cruciadele să-i devină mai importante decât rugăciunile, slujbele sau milostenia, și omul e al nostru - cu cât mai ,,religios" cu atât mai definitiv al nostru. Avem din ăștia cu cazanele pe aici, pe jos." -  Cu afecțiune, unchiul tău, Sfredelin..
--------------

Comentarii

Postări populare