Novak Djokovic, și pericolul tot mai accentuat al rețelelor de socializare

Cred ca majoritatea dintre noi am auzit cel puțin o dată, în aceste zile de Ianuarie, despre scandalul Djokovic. 
La începutul lunii acesteia, jucătorul sârb a aterizat pe aeroportul din Melbourne, Australia pentru a participa la turneul australian ( a cărui titlu îl deține el ). Deși nevaccinat, știind că va întâmpina probleme, totuși sârbul a mizat pe un certificat de scutire, fiind recent trecut prin boală. 

Poliția de frontieră nu l-a lăsat să între ridicând viza, el contestă decizia lor și câștigă în instanță. Este lăsat să între în Australia însă este avizat că autoritățile vor studia în detaliu cazul lui. 

Au început la puricat toate declarațiile lui, certificate medicale, teste pozitive sau negative și într-un final, s-a aflat că jucătorul nr.1 mondial la masculin, are câteva hîbe în toată această poveste. Care?

Autoritățile australiene, au descoperit că deși fusese testat pozitiv în 16Decembrie, in 17 a doua zi, sârbul se prezintă la tot felul de activități și intră în contact cu copii și adulți. 
Ce descoperă? Ca desi era pozitiv, el nu respecta carantina. Sârbul recunoaște greșeala dar declară ce de fapt el nu știa încă de rezultatul pozitiv. Dacă ar fi știut ar fi amânat. Abureli! 

Autoritățile au sondat mai adânc și au găsit ca a participat la alte activități, deplin conștient de rezultatul pozitiv, francezii aducând informații clare. Sârbul recunoaște că nu a respectat carantina.  

Pe actul completat la intrarea în Australia, sârbul declară că în ultimele 14 zile nu a iesit de pe teritoriul Serbiei. Autoritățile australiene au investigat și au găsit ca de fapt el ar fi venit în Spania și nu din Serbia. Sârbul declara ca asa este si ca un asistent din echipa lui a completat gresit formularul. 
"Deși realitatea declarațiilor implică responsabilitatea personală (iar furnizarea de informații neadevărate se pedepsește cu până la 12 luni de închisoare), el a spus că de vină este agentul său, care a omis să menționeze că sportivul nu a venit în Australia direct din Serbia, ci a fost în Spania de Revelion." notează Biziday.ro! 

Nerespectarea carantinei plus declaratii false, au fost aspru pedepsite de australieni. Deși nu atât de aspru pe cât ar fi fost legal! 

Acum, i-au suspendat viza și urmează ca sârbul să fie deportat de pe continent și pe o perioadă de 3 ani să fie interzisă intrarea. 

Unde consider că este marea problemă? 

În modul subiectiv în care majoritatea gurilor largi au vorbit pe internet despre eroul Djokovic! A devenit un simbol al novax, un erou care luptă pentru libertate și un model în lupta pentru drepturile omului în pandemie. Până si Pustan ( în De-a valma) îl laudă pe sârb. 

Problema acută constă în faptul că pe noi nu ne mai interesează realitatea obiectivă, a faptelor concrete ci luam niste informații aparente, adevăruri trunchiate, știri de la "radio-șanț" și le distribuim masiv pe internet. Iar amalgamul acesta de (dez)informații, pentru noi sunt știri "creștine" menite să apere credința. 
Nu realizăm că în chestiuni de medicină există medici. În chestiuni de frontieră există o poliție care are niste reguli stricte, iar în pandemie este un birou de oameni de știință care analizează evoluția unei situații. Ei decid în baza unor informații concrete! 

Noi în schimb, niște gâște gălăgioase, fără nici cea mai mică analiză, fără nici o reținere, sărim cu gura pe orice decizie guvernamentală, orice măsură de precauție, până și la capătul pământului ( acolo unde e Melbourne) ne băgăm ca musca in lapte. Știți care va fi efectul la toate acestea? 
Nimeni nu va mai asculta niște gâște gălăgioase! Nimeni nu va mai da credit unor păstori care iau apărarea unor jucători de tenis care declară minciuni și apoi le sucesc sârbește. Cine ascultă un sunet de trâmbiță fals și merge la război? 

Rețelele de socializare ne dau posibilitatea să fim prezenți în spațiul public. Ajung cumva să regret acest lucru. Trebuie să se creeze un discernământ. Altfel riscăm să devenim irelevanți și mai mult, corupți! 
Dezinformarea corupe! Această corupere devine o problemă acută în spațiul virtual! 

Comentarii

Postări populare