Sprijin mediatic german în ajutorul familiei Furdui

 
„Walsrode – Camelia Furdui stă cu soțul ei Petru pe canapeaua mică și confortabilă din livingul frumos mobilat de pe Kammererstrasse. Unde sunt încă vile destul de vechi din oraș, bine conservate, și sunt grădini mari, cu mulți copaci și mult spațiu pentru oamenii care locuiesc acolo. Un localnic ammintește de zile fericite alături de familia românească: „Ne-am bucurat atât de mult a venit ea, cu grupul mare de șapte copii, care au intrat imediat în grădină și doar s-au jucat, au făcut gimnastică, au fost fericiți și ne-au făcut din nou fericiți în fiecare zi. Nu am avut niciodată o experiență negativă cu familia Furdui Familia locuiește acum în Walsrode de doi ani. Cinci dintre copiii supradotați merg la liceu, celălalt la școala din sud. O fată cântă aproape perfect la corn în orchestra școlii.

Totul a fost bine până în aprilie anul trecut. „Atunci biroul de asistență pentru tineret a venit neanunțat și pur și simplu ne-a luat copiii fără să dea niciun motiv.” Mama este încă șocată. „Dar nu am făcut nimic.” Băieții și fetele au venit la două cămine de copii din Fallingbostel și Walsrode, iar copilul mic a fost dat unei familii de plasament din Buchholz/Marklendorf.

Johannes Schwarz, care activează pentru Osthilfe din Heidekreis și pentru asociația de rezerviști Fallingbostel/Walsrode, a însoțit familia de la început, adresând avocații și instanței, scrisori pentru familie, încurajându-i. „Sigur că au fost și mici certuri”, spune el, dar cu șapte copii este normal. Din punctul său de vedere, accesul biroului de asistență pentru tineret a fost o neînțelegere. Un fiu al familiei luase legătura cu biroul de asistență pentru tineret după o ceartă la școală - și reacționează imediat punând mâna pe. „Cu toate acestea, am încercat să păstrez legătura cu copiii, am vrut să le aduc un cadou de ziua lor sau de Crăciun la casa de copii, dar am fost refuzat”, spune un dezamăgit Johannes Schwarz.

Familia Furdui, care este reprezentată în toată Europa și nu numai, a protestat împotriva comportamentului biroului de asistență pentru tineret în nenumărate adunări în lume și a cerut repatrierea copiilor. În Hamburg, o instituție bisericească condusă de Daniel Terbea se ocupă de această problemă, sprijinind familia cu multe campanii și discuții. Terbea într-un interviu pentru ziarul nostru: „Facem apel la biroul de asistență pentru tineret Fallingbostel să returneze copiii. Vor să meargă acasă, la prieteni, în mediul acasă unde să crească.” Trei avocați au lucrat acum pentru familie, soții Furdui au costat aproape 80.000 de euro și nu au făcut niciun progres până acum.

Districtul nu a făcut încă o declarație publică. El se referă la procedurile pendinte și la reglementările privind protecția datelor. După cum a anunțat purtătorul de cuvânt al presei, Cornelia Reithmeyer, cazul a fost predat instanței de familie Walsroder. Aici au fost primele contact cu familia, dar încă nu există o decizie definitivă. Subiectul urmează să fie continuat cu avocații de la biroul de asistență pentru tineret și familie la jumătatea lunii ianuarie. Atunci copiii ar trebui să fie auziți din nou. Daniel Terbea a anunțat deja că vor fi lansate alte campanii pentru familie. „Trebuie să fie posibil să lămurim o mare neînțelegere aici. Vom continua să luptăm pentru familie.”

În prezent, copiii au voie să se întâlnească cu părinții o dată pe săptămână. Cu toate acestea, conversațiile trebuie purtate în limba germană. Îngrijitorii de la casele de copii sunt acolo. Poate că ambele părți ar dori să se apropie de ceaaltă pentru a citi pacea în Kammererstrasse. „Ar fi atât de bine dacă am avea din nou alături de noi acest grup fericit de copii”, spune o vecină care, la fel ca mulți alții, încă nu poate decizia biroului. ”

******

Text scris de Klaus Mueller, articol original ( aici



Comentarii

Postări populare